donderdag 28 juni 2012

integreren

les exposants
Als je in een klein dorpje woont met 20 zielen dan zit er niets anders op dan integreren! Wij doen dat op verschillende manieren, wij leren Frans, staan als exposant op een brocante en wij nemen enthousiast en zonder enige terughoudenheid deel aan het jaarlijkse dorpsfeest, Le Repas!

le repas
In plaats van de meubelboulevard bezoeken de Fransen tijdens de zomermaanden als er geen jacht is op zondag de brocante. Dus om het integratieproces voortvarend ter hand te nemen togen mijn schoonzoon, een heuse Fransman en ik naar een naburig dorp waar ons een standplaats van 5 meter breed geheel gratis ter beschikking werd gesteld.Aangezien mijn Frans op sommige punten nog wel voor enige verbetering vatbaar blijkt te zijn stelde mijn gendre zich als tolk en woordvoerder geheel cooperatief op. Wij dienden ons al voor zevenen op een zeer koude en zwaar bewolkte eerste van juli te melden bij het organisatiecomité om door hen in de juiste positie te worden gebracht dat wil zeggen op de juiste lokatie.

Pronkstuk van de collectie
De collectie was zorgvuldig samengesteld en mijn dochters die allebei iets met marketing van doen hebben schreven blikvangers voor,iets wat de aandacht van het publiek in onze richting zou trekken. Ik kwam , hoe kan het ook anders,uit op iets anatomisch.Een  rechter onderbeen, waarbij iedere bezoeker aan onze kraam vroeg of het menselijk was, en een schedel van een wild zwijn. Maar het pronkstuk van de collectie was ontegenzeggelijk een foeilelijke beeldengroep van aardewerk van een troep spelende honden.



de onvermijdelijke buvette
Aangezien het weer met het uur verslechterde en het tegen het middaguur pijpestelen regende vielen de bezoekersaantallen ronduit tegen. Dat was niet alleen zichtbaar in de horecaafdeling ook onze verkoopcijfers waren zeer bedroevend, 1 kompas betaald met een ongedekte cheque en een bosje plastic tulpen van de Blokker voor € 0,50 waar bij de klant ook nog eens het pronkstuk van de collectie er gratis bijkreeg omdat we anders helemaal niet van die troep afkwamen.Toch al met al zeker een geslaagde dag in het kader van de integratie en de taalverbetering omdat schoonzoon ,die haast accentloos Nederlands spreekt het Frantalige publiek bediende en ik de Nederlandstalige toeristen in vloeiend Nederlands te woord stond



hors service



anatomische blikvangers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten