maandag 7 november 2011

Verhuizen

verhuizen doe je zelf
Een onwerkelijke situatie,wat altijd ons tweede huis was is nu plotseling ons huis.We wonen  nu echt in ons dorp,we zijn opgewaardeerd of afgewaardeerd,afhankelijk van het paradigma van leven als pensionado,als locals.

Onvoorstelbaar wat er uit een huis van 400 kuub komt waar vier mensen 22 jaar hebben gewoond. En dan te bedenken dat er aanhangers vol naar de milieustraat,kringloopwinkel en andere belangstellenden zijn gegaan.

onttakelde keuken
Hectische weken waren het omdat we met de kopers waren overeengekomen om op 1 november op te leveren. Het is gelukt we zijn in drie weken verhuisd vaak reden we om de dag naar Frankrijk,zo'n 900 km aller et retour, terwijl ik soms geen idee meer had of ik nu spullen haalde of bracht.

Omdat we onze boerderij al langer hebben en we er veel tijd doorbrachten hadden we ook letterlijk twee huizen,volledig ingericht met alles erop en eraan.


er kan heel veel in een grote schuur


Het woord thuis heeft nu ook een andere betekenis daar waar eerst Helmond werd bedoeld is dat nu de boerderij in ons dorp en nog steeds vergis me regelmatig nog onwennig met de gedachte dat we nog maar een huis hebben.

Het zal nog wel even duren voordat we echt afstand hebben genomen van ons oude huis temeer omdat de geschiedenis en de waardevolle herinneringen niet overdraagbaar zijn dit geldt dan met name voor de tuin,een kleine groene oase van planten , bloemen en hagen te midden van kunstgras en schuttingen.



ligusterhaag met echt gras

Geen opmerkingen:

Een reactie posten